For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Het project ‘Next stage development of SciPost’s publishing infrastructure’ van Jean-Sébastien Caux (UvA-IoP) krijgt een NWO Open Science-impuls van 50.000 euro. Met de toekenning wil Caux het non-profit open science publicatieplatform SciPost verder ontwikkelen.

caux / scipost

Aan het Institute of Physics ontwikkelt het SciPost-team onder leiding van Caux een non-profit open science publicatieplatform. Op basis van open science-principes publiceren de SciPost journals open access-artikelen, zonder abonnementskosten of kosten voor auteurs. SciPost geeft vijf natuurkundejournals uit, en breidt nu uit naar andere disciplines.

Infrastructuur versterken

Werken met verschillende wetenschappelijke gemeenschappen vereist verdere ontwikkeling van IT-infrastructuur en web-app. De toegekende subsidie zal worden gebruikt om SciPosts infrastructuur te versterken en maakt het mogelijk met verschillende groepen te werken, parallelle redactionele processen te gebruiken en het aantal auteurs en manuscripten te laten groeien. Hiermee kunnen meer wetenschappelijke gemeenschappen via SciPost hun eigen open science journals publiceren.

NWO Open Science Fonds

Het project van Caux is één van de 26 projecten die door het NWO Open Science Fonds gesubsidieerd worden. Het Open Science Fonds is vorig jaar gelanceerd. Voor deze eerste ronde is een budget van ruim 1,2 miljoen euro beschikbaar. Het gaat om projecten gericht op vernieuwende manieren van (open) publiceren, het delen van FAIR data en software of projecten die bijdragen aan de cultuurverandering die nodig is om open science te realiseren. In de tweede helft van 2022 zal een tweede ronde opengesteld worden.

Het SciPost-platform is te vinden op scipost.org.