For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Scheikunde
Compare programmes

UvA Matching 2023

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching (ook wel studiekeuzecheck) een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bacheloropleiding. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze. Na afloop van UvA Matching ontvang je een persoonlijk advies van de opleiding.

Deadlines 

Uiterlijk 1 mei schrijf je je in voor de opleiding via Studielink. Na je inschrijving ontvang je een bericht van de UvA met je UvAnetID. Je moet je daarna zelf aanmelden voor UvA Matching via je Zelfbediening-dashboard. Aanmelden voor UvA Matching is verplicht en kan vanaf 12 december tot uiterlijk 18 mei 2023.

Programma Matching Scheikunde

Tijdens UvA Matching Scheikunde bestudeer je literatuur, volg je hoor- en werkcolleges, maak je opdrachten en maak je de EChemTest (scheikunde kennistest op VWO niveau). Als afsluiting van de Matching maak je een toets.

Het hoorcollege is represantatief voor de manier van college geven tijdens de bachelor. Met de behandelde stof volg je vervolgens een werkcollege waarin je opgaven maakt en vragen kunt stellen. Tijdens het werkcollege krijg je hulp van een ouderejaarsstudent Scheikunde. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat er van jou verwacht wordt tijdens de studie wat betreft inzet, motivatie en actieve deelname.

Op basis van je deelname en de toets die je maakt, krijg je een studieadvies. De matching is vooral bedoeld voor jezelf, om bevestiging te krijgen van je studiekeuze. Maak er optimaal gebruik van!

Data en locatie 

UvA Matching vindt plaats in de periode van 1 t/m 16 juni 2023. Als je je hebt aangemeld voor UvA Matching ontvang je eind mei een e-mail met meer informatie over het programma.

Vragen?

Heb je vragen over de UvA Matching? Raadpleeg dan de FAQ’s.