For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Bachelor
Scheikunde
Compare programmes

Studeren aan de UvA en de VU

Als je Scheikunde in Amsterdam studeert volg je onderwijs op twee locaties: het Science Park (UvA) en op de Zuidas (VU). Er zijn UvA- en VU-dagen zodat je per dag altijd op één locatie al je colleges of practica volgt. Je profiteert dus van de voordelen die beide locaties bieden en kunt van de faciliteiten van beide locaties gebruik maken.

Studievereniging ACD

In de hal van Science Park 904 vind je de kamers van alle studieverenigingen van de FNWI naast elkaar. Het Amsterdams Chemisch Dispuut (ACD) is de studievereniging voor bachelor- en masterstudenten Scheikunde. Ook bij de VU is er een kamer voor de studievereniging. Deze vind je in het Wis- en Natuurkundegebouw.ACD organiseert lezingen, themadagen, congressen, excursies, gezamenlijke weekends en borrels. Zo maak je snel en makkelijk contact met je medestudenten. Naast de gezelligheid, beheert NSA een tentamenbank en krijg je als lid korting op studieboeken.

Faciliteiten

Zowel op het Science Park als op de VU Campus vind je moderne collegezalen, practicumruimtes en onderzoekslabs. Ook zijn er studieruimtes waar je zelfstandig kunt werken. Bij beide universiteiten kun je gebruik maken van gratis WiFi. 

Science Park UvA

Science Park 904

Science Park 904
1098 XH Amsterdam

Vrije Universiteit

VU campus 

Boelelaan 1105 | 1081 HV Amsterdam

  • Studieruimtes

    In de Spacefinder app of bij de touch table bovenaan de trap van de centrale hal kun je op een heat map zien hoe druk het is in de verschillende studiezones op Science Park 904. Ook kun je hier meteen zelf een studieruimte boeken. Voor het vinden van beschikbare studieruimtes op de VU gebruik je Studyspot.

  • Onderwijsbalie en bibliotheek

    Op het Science Park vind je bovenaan de trap van de centrale hal de balie van de bibliotheek en de onderwijsbalie, waar je terecht kunt voor het regelen van praktische zaken omtrent je opleiding. Op de VU campus vind je de onderwijsbalie en de universiteitsbibliotheek in het hoofdgebouw.

  • Eten en drinken

    Bij de FNWI kun je op de begane grond van de centrale hal de hele dag terecht in de kantine en bij de koffiebar voor eten en drinken. Op de VU campus vind je in alle gebouwen horeca gelegenheden. Bij beide universiteiten zijn er op diverse plekken snackautomaten en koffiemachines.

Naast de studie
 

Sport

Zowel de UvA als de VU hebben een sportcentrum voor studenten Naast Science Park 904 staat het Universum, een van de zeven locaties van het USC, het studentensportcentrum van de UvA. Het USC biedt meer dan 70 sporten tegen lage tarieven. Het sportcentrum van de VU vind je op op de VU campus en op Uilenstede.

Cultuur

Zowel de UvA als de VU hebben culturele organisaties voor studenten, CREA en Griffioen. Als UvA-VU student kun je goedkoop cursussen en workshops volgen op het gebied van muziek, theater, dans, film, digitale media, fotografie en literatuur. CREA verhuurt ook studio's voor theater, muziek en dans.