For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
ATLAS Thesis Awards
Pierfranceso Butti (2e van rechts) met zijn prijs

Butti's proefschrift, Search for scalar top quarks decaying into scalar tau leptons with ATLAS at vs = 8 TeV and Alignment of the ATLAS Inner Detector in Run-2, beschrijft een zoektocht naar supersymmetrie, een gepostuleerde maar tot nu toe niet waargenomen symmetrie in de natuur, en analyseert die met behulp van door de ATLAS-detector verzamelde gegevens.

Werk van hoge kwaliteit

Butti en de vier andere prijswinnaars, uit Genève, Parijs, Freiburg en Mainz, ontvingen hun prijs op 22 februari 2018, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Main Auditorium van het CERN. De vijf winnende proefschriften werden geselecteerd uit 31 nominaties, allemaal van zeer hoge kwaliteit.

“Het selecteren van de winnaars was geen eenvoudige taak,” volgens Paul Jackson, voorzitter van de ATLAS Thesis Awards-commissie voor 2017. “Het werk dat dit jaar werd ingezonden was ongelooflijk – niet alleen de proefschriften zelf, maar ook de aanbevelingsbrieven van hoge kwaliteit die werden meegestuurd. De commissieleden hebben alle nominaties met veel plezier doorgenomen.”

Naast het certificaat van de prijs ontvingen Butti en de andere prijswinnaars ook een gegraveerd glazen model van de ATLAS-detector.